Vilken härlig kväll vi hade, jag o min lilla familj.
Vi mös, åt 3 rätters, spelade kort och buzz. Tittade på traditionela grevinnan och betjänten och kollade in raketerna
Alla tyckte dock inte om raketerna. Stackars Chappe låg och tryckte bakom soffan :( Så han fick sova hos sin älskade matte.
Barnen fick julmust i vinglas dagen till ära
Den bästa förrätt jag vet :)
oxfilé potatisgratäng, sallad o sås..mmmm
Det blir en del flingor o frön, men dom räcker till många omgångar
Jag brukar göra 2 omgångar i taget
Då blir det så här mycket, det är den största burken i den serien
oxfilé potatisgratäng, sallad o sås..mmmm
Barnen stod för efterrätten, glass, grädde och jordgubbar
klockan 12 stod vi på altanen. Vi har utsikt över hela byggden, helt perfekt. Nästa år är den dessutom inglasad, så då blir det perfekt.
klockan 12 stod vi på altanen. Vi har utsikt över hela byggden, helt perfekt. Nästa år är den dessutom inglasad, så då blir det perfekt.
Tänkte (som alla andra år) att jag skulle förbättra min hälsa, helst gå ner lite i vikt, då mina klena leder inte mår bra av någon som helst övervikt.
Så jag började det nya året med en lång promenix, vilket jag i och för sig går 5 av 7 dagar i veckan, men ska då kompensera detta med bättre mat. Så jag har under kvällen gjort min ÄLSKADE mussli.
Recept på denna är:
4 dl rågflingor
5 dl havregryn
2 dl dinkelflingor
2 dl bovete flingor
2 dl solroskärnor
1 dl kokosflingor
1 dl linfrö
1 dl sesam frö
1/2 dl råsocker
3 msk rapsolja
2 1/2 dl vatten
gör så här:
Blanda ut råsockret med vattnet och olja. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sockervattnet och rör om så det blir lite klumpar. Blanda väl. Fördela allt på en plåt och rosta 30 minuter på 200 *. Rör om MINST var 10 minut. Låt svalana, om man vill ha russin eller dyligt i ska det röras i efter den svalanat.
Det blir en del flingor o frön, men dom räcker till många omgångar
Jag brukar göra 2 omgångar i taget
Då blir det så här mycket, det är den största burken i den serien
Denna mussli och lite fil med ett kokt ägg till ska jag äta var morgon 2010 ;) efter min morgonpromenix :)
hemmagjord müsli är den bästa müslin!
SvaraRaderaoch toastskagen, ååh det är så gott!
sv: ja det har varit ett toppenår! :-)